Stroke
Strandberg Publishing, februar 2022
I Stroke får du indblik i den nyeste viden om blodpropper og blødninger i hjernen og om følgevirkninger. I bogen beskrives årsager, behandlinger og forebyggelse.
Centralt i bogen er fem menneskers personlige fortællinger om livet efter stroke - med eller uden fysiske handicaps. Mød Cecilia, Claus, Karsten, Kenneth og Hans. De deler deres erfaringer med at håndtere de bekymringer, der ofte følger med de nye livsvilkår efter stroke. Desuden fortæller flere af de medvirkendes familiemedlemmer om hverdagen med et menneske, der har haft stroke.
Læs også kapitlet, hvor socialrådgiver Maja Klamer Løhr fra Hjernesagen giver råd om, hvordan både personer, der har haft stroke, og deres nærmeste kan forsøge at løse nogle af de dilemmaer, der ofte opstår efter stroke.
Bogen er blevet til i tæt samarbejde med professor, overlæge dr.med. Grethe Andersen, Neurologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital, faglig leder af Dansk Stroke Center. Ligesom en række andre sundhedsfaglige personer beredvilligt har stillet deres viden til rådighed.
Bogen kan købes HER
Lydbogen, indtalt af Ann Hjort, kan købes HER
Pandemi og epidemi
Gyldendal, november 2020
Bogen beskriver nogle af verdenshistoriens største epidemier og pandemier. Smitsomme sygdomme som pest, kolera, tuberkulose, kopper, mæslinger, polio, ebola og aids - og senest Covid-19-pandemien har taget livet af millioner af mennesker. Hvorfor, hvordan og under hvilke omstændigheder er de opstået. Hvordan har man forsøgt at bekæmpe smittespredningen og sygdommene.
Pandemi og epidemi er en del af serien "De store fagbøger" til børn fra 12 år.
Lektørudtalelse: "Stor anbefaling".
♥♥♥♥♥ Politiken ∗∗∗∗∗∗ Sundhedspolitisk Tidsskrift
Få det bedste ud af livet med demens
Strandberg Publishing, januar 2020
Bogen giver indblik i den nyeste evidensbaserede viden om demenssygdomme og er blevet til i tæt samarbejde med Nationalt Videncenter for Demens repræsenteret ved professor dr.med. Steen Gregers Hasselbalch og neuropsykolog Laila Øksnebjerg.
Læs også om seks personers erfaringer med at have demens tæt inde på livet. Hvordan opstod mistanken om demens, hvordan forløb udredningen, og hvordan er hverdagen med demens.
Bogen giver overblik over muligheder for hjælp og støtte i hverdagen, og sygeplejerske Else Hansen fra Alzheimerforeningen giver råd til, hvordan personer med demens, familiemedlemmer og venner kan forsøge at håndtere nogle af de dilemmaer og udfordringer, som følger med at have demens tæt på.
Bogen kan købes HER
Lydbogen, indtalt af Ellen Hillingsø, kan købes HER
Redigeret følgende bøger (kommer ...)